A prezentációk láthatatlan ördögi köre

Mi a veszélye annak, ha nem tudok jól prezentálni? Az első válasz az, hogy semmi. Az üzleti prezentácók 99%-ában nincs visszajelzés és nincs visszaellenőrzés, vagyis nincs fejlődési lehetőség sem……..

Mi a veszélye annak, ha nem tudok jól prezentálni? Az első válasz az, hogy semmi. Az üzleti prezentácók 99%-ában nincs visszajelzés és nincs visszaellenőrzés (vagyis nincs fejlődési lehetőség sem). Sosem tudom meg, hogy gyenge voltam. Így a következő prezentáció megint gyenge lesz és beindul egy „Ördögi Kör”, ami egy gyenge prezentációval indult, de akár egészen messzire vezethet.

1, Gyenge az üzleti prezentációk

Ha vállalati prezentációk nem elég tudatosak, az üzenetek nem egyértelműek, akkor az ügyfelek nem értik tisztán azokat, vagy másokét jobban értik.

2, Gyenge üzleti kommunikáció

A prezentációk a kommunikács csatorna részei. A gyenge előadások egyben gyenge külső/belső kommunikációt is jelentenek.

3, Romló üzleti kapcsolatok

A vállalat üzleti kapcsolatai gyengülnek, tendereken, versenyhelyzetekben veszít. Belső helyzetekben a dolgozókhoz nem jutna el a valódi üzenetek.

4, Gyengülő értékesítés

A romló üzleti kapcsolatok gyorsan megjelennek a számokban is, elsőként az árbevételnél.

5, Kevesebb profit

A gyengülő értékesítés sokszor a későbbi fejlesztési források csökkenését jelentik. .

6, Kevesebb pénz képzésekre

A kevesebb profit következtében nem is lesz lehetőség a gyenge készség fejlesztésére és ezzel a kör bezárult, pontosabb a spirál újra indul.

Csapda : A folyamat igazi csapdája, hogy jó része nehezen észrevehető. Az igazi jelek csak a 4. lépésnél fedezhetők fel, itt azonban már a beavatkozás hatása is kisebb.

Tanulság: Gondolja végig most a saját vállalat kommunikációjának sikerességét, és hogy a vállalatot képviselő személyek üzleti kommunikációja megfelelő szinvonalú-e.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük