Beszédírás: az ötlettől a tapsviharig

Hogy ne csak rálépj az útra, de végig is menj rajta

Ha beszédet kell mondanod, akkor egy kérdés bizonyára megfogalmazódik benned: milyen út vezet egy gondolat megszületésétől az előadás utáni tapsviharig?

Az a bizonyos út, melyet szeretnél te is megtenni.

A tapsviharig vezető út a beszédstratégia, a vizualizáció, az előadásmód köveivel van kikövezve.

Hogyan találhatod meg a beszédírást könnyebbé tevő építőkockákat? Ebben segítek.

Veled is megesett már.

Felkértek. Egy beszédre.Lelki szemeid előtt máris megjelenik, hogy egy színpadon állva, jól öltözött egyének előtt és fürkésző szempárok között kell felépítened egy világot, inspirálnod egy hallgatóságot, buzdítanod vagy átadnod egy kulcsfontosságú üzenetet.


Kemény munka. Talán úgy érzed, hogy mellbe vágtak. Hozzád dobtak egy mázsa kukoricát, amit most cipelned kell.

Már az ötletszerzés első fázisánál elakadsz. 
Recsegő-ropogó módon állsz hozzá.

Van olyan gondolat, ami felemel, vagy épp levisz a mélybe és úgy érzed, ott a beszéd ígérete a zsebedben. De hogyan tovább?

Lefagysz a gondolattól is. Aztán eszedbe jut, hogy az ötlet még csak egy dolog. De annak össze is kellene állnia, és inkább fiókba zárod az ötleteidet is?

Nem csodálom: nem minden nap mond az ember beszédet.

Hiszen a gondolatok – megfelelően kommunikálva – képesek megváltoztatni mások világnézetét és befolyásolni a tetteiket. Előadóként itt is a legfontosabb dolgod felépíteni egy gondolatot, az üzeneted.

A közönségre viszont mindig igaz a megállapítás:
figyelmüket felkelteni, megtartani és hatással lenni rájuk sosem könnyű műfaj.

Égető szükséged van tehát olyan beszédírási technikákra, amelyekkel időt spórolsz a felkészülésnél, kreatív folyamatokat gyorsítasz fel és bizonyítottan hatékonyabbá teheted a beszédedet is.
Villámgyorsan megtanítom neked a haladó technikákat, ezen a tréningen megtanulod, hogyan lesz az ötletből egy jó vázlat… a vázlatból gördülékeny beszéd… a gördülékeny beszédből előadás utáni tapsvihar.

Megtanítom neked a tökéletes beszéd titkos összetevőit és a beszédírás fortélyait

Azokat az összetevőket, amelyek segítségével egy beszéd örökre megmarad a közönség emlékezetében.

Azért, hogy elkerüld a botlást: azt, amikor úgy érzed, hogy azok az értékes gondolatok, amik benned vannak, nem tudnak úgy formálódni, ahogy szeretted volna.

A szavaknak ereje van. Elfelejtettük jól használni a szavakat, pedig bárki megtanulhatja újra.

Aki eljön e haladó képzésre, a prezentációk születésétől kezdve tanulhatja meg a titkos összetevőket egészen a siker hangos megnyilvánulásáig. Gyere végig velem az út teljes szakaszán: az ötlettől a tapsviharig.

Segítek neked, hogy megtaláld, kidolgozd és előadd a saját, legigazibb történetedet.

Beszédtechnikától a vizuális kommunikációig

Mire érdemes figyelni prezentáció készítése közben?

Nem elég csupán a szerkezeti felépítés, a beszéd technikai kivitelezése során olyan szempontokat is figyelembe kell venni: mint a légzéstechnika, a hangképzés, az artikuláció, a beszéd zenei eszközei (hangsúly, intonáció, tempó, ritmus, hangerő).

Velem megtanulod, hogy

  • mi a beszédírás készítésének folyamata;

  • milyen eszközöket érdemes használni (papír, mind-map, ppt, prezi, slideparrot);

  • milyen elemeket érdemes belevenni (történetmesélés, kérdés, érdekes adat) és mivel érdemes kezdeni és zárni;

  • hogyan érdemes a beszédet gyakorolni;

  • mennyi időt és energiát érdemes rászánni.

Ez vár rád, ha jössz a tréningre

A képzés után könnyebben fogsz beszédet írni.

Ez azt jelenti, hogy a témákat, ötleteket hamarabb találod meg vagy dolgozod fel; a kutatást, anyaggyűjtést tudatosabban, összeszedettebben vitelezed ki.

A beszédírás felgyorsul, mert a megszületésével együtt járó nettó órákon kívül nem megy el az időd kapkodásra, hatékonyságot gátló részletekre.

Írj beszédet könnyebben és eredményesebben. (Ezt persze most még lehet nem hiszed el nekem, de amikor először tapasztalod meg, hogy milyen jó érzés kiállni a színpadra felkészülten… na az az érzés felbecsülhetetlen lesz.)

Mit veszítesz, ha sosem tanulsz meg kiváló beszédet írni?

Rövid válasz: ügyfeleket, projekteket és pénzt.

Hosszabb válasz: ha nem tudod jó minőségű előadással kiszolgálni a közönségedet, végignézheted, hogyan hal el a legjobb ötleted és üzeneted egy színpadon.
Ha beszéded nem elég tudatos, az üzeneted nem megy át, akkor bármennyire is lehet klassz az ötleted, gondolatod; a hallgatóságnál süket fülekre talál.

A tréningen viszont megtanulod, hogyan hozhatod ki magadból az üzenetedet, hogyan vetítheted azt ki egy filmvászonra, hogy mások számára is láthatóvá váljon. A megfelelő emberekhez a megfelelő formában a megfelelő időben.

Tanulj meg beszédet írni, hogy átírhasd az emberek gondolatát!

Iratkozz fel a várólistára

Amint elérhető lesz a Beszédírás tréning értesíteni fogunk!

11 + 11 =