Három a magyar igazság

Végre magyar nyelven is elérhető Carmine Gallo híres könyve (Presentation Secret of Steve Jobs), melyben Steve Jobs, Apple elnök beszédeit, konferencia előadásait elemzi. A könyv magyar címe: STEVE JOBS A PREZENTÁCIÓ MESTERE.

Mitől olyan sikeres?

Steve Jobs előadásainak titka az egyszerűség és a gyakorlás ideális koktélja. Szinte minden beszédében három fontos információ/adat/történet köré építi a mondanivalóját. Ez a „háromság” azonban a végletekig átgondolt és kidolgozott, színesített. Steve képes akár egy napot azzal tölteni, hogy begyakorolja előadását a későbbi helyszínen.

A szerző – Carmine Gallo – elismert kommunikációs szakemberként ebben a könyvben Jobs prezentációin keresztül, egy olyan azonnal elsajátítható keretrendszert mutat be, amelynek segítségével mindenki könnyen és gyakorlatiasan fejlesztheti előadói készségeit.  Minden egyes fejezetben olyan eszközöket és stratégiákat találunk, amelyekkel már a holnapi előadásunkban is felhasználhatunk. Steve Jobs ténylegesen elhangzott előadásait felhasználva, a szerző segít felismerni és alkalmazni Jobs technikáit. Ez a gyakorlaton keresztüli bemutatás adja meg a hitelességet. Akit valóban érdekel a téma, az számtalan youtube videón keresztül ellenőrizheti a könyvben leírtakat.

A szerzőről

Carmine Gallo a  Businesweek.com állandó szerzője, valamint rendszeres olyan előadások nyitóbeszédeit tartja, amelyeket a legnagyobb amerikai televíziós és online csatornák is közvetítenek. Többek között szerepelt már a New York Times-ban, a Wall Street Journalban és az Investors Business Daily napilapban is.

Egy korábbi bejegyzésben már előkerült Carmine Gallo neve egy Steve Jobs-ot elemző videó kapcsán.

Jó olvasást mindenkinek!

dr. Z

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük