Hétköznapi fogások III.: Google

A mai bejegyzésben néhány google alkalmazásra szeretném felhívni a figyelmet, melyek segít(het)ik a prezentációs munkánkat.

Képek használata: Sokan használják a google-t, mint képkereső. Ha valaki nem ismeri a fogást: a bal oldali menüpontok között van egy „képek” fül. Ha erre kattintunk, akkor csak képeket fog kidobni a kereső. Pár trükk ennek a használatához:

 1. Keress magyarul, de ha nincs elég olyan kép, ami Neked kell, akkor dobd be a keresett téma angol megfelelőjét is! Ezzel a jó találatok számát tudod jelentősen növelni.
 2. Állítsd be a keresés előtt a képminőséget. Ezzel elkerülheted, hogy fölösleges időd menjen el gyenge felbontású képek megnézésére.
 3. A képek típusát is beállíthatod:
  1. Arc: csak arcokat fog kidobni
  2. Fotó: csak valódi fotókat ad ki
  3. Clipart: sematikus, egyszerű képek
  4. Vonalrajz: többnyire ceruza rajzok
 4. Ha csak kék képeket keresel, azt is meg tudod tenni

Könyvek keresése: Egyelőre kevesek által ismert funkció a googlebooks. Célja, hogy belenézve eldönthessük meg akarjuk-e venni az adott könyvet vagy sem. A legtöbb könyv megtalálható is és – a szerzők engedélyével – néha egészen jelentős részük olvasható. Csak a prezentációsak közül javaslok néhányat:

Powerpoint prezentációk keresése: Én gyakran használom ezt a funkciót. A „speciális keresések” fülre kattintva a file formátumoknál lehet beállítani a.ppt. Ezek után csak már kész előadásokat dob ki a kereső.

Dr. Z

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük