Humorbombák az Oscar Gálán

Az Oscár gála lázában égett a világ az elmúlt pár napban.

Négy évvel ezelőtt Ellen DeGeneres, amerikai humorista és színésznő, volt a díjátadó ceremóniának házigazdája. Cirka tíz perces bevezető beszédében humorbombáival osztatlan sikert aratott a leghíresebb színészek, színésznők és rendezők körében, mindenki arcára mosolyt csalt. Ilyenkor gyakran felmerül a kérdés: tanulható vagy másolható-e a humor?

Nézzük meg, milyen humoreszközöket használt remekül Ellen a rövid beszéde során.

  1. Félrevezetés váratlansággal fűszerezve

Mikor úgy tűnik, hogy valami kiszámítható, egyértelmű dolog fog következni majd váratlanul más irányba visszük a gondolat fonalát. Ez a váratlan fordulat humor forrása, hiszen az agyunk az így keletkezett „feszültséget” nevetés formájában oldja fel.

  1. Felidézés, visszautalás

Ez a módszer a kapcsolatépítő humoreszköz egyik formája. Olyan eseményt, történetet idézünk fel és utalunk rá vissza, amelyet a hallgatóságom is ismer. Ezzel kialakul egy összetartó kapocs erre építjük rá a humort, vagy ezt a helyzetet fordítjuk ki és csinálunk belőle humort.

  1. Szarkazmus

Napjaink egyik legelterjedtebb szóbeli fegyvere, amely szinte már elengedhetetlen a mindennapok túléléséhez. Óvatosan bánjunk azonban a szarkasztikus kifejezésekkel. Megfelelő kontextus megteremtése nélkül bántó lehet.

  1. Befejezetlenség

Erős elem lehet, mikor elkezdeted a mondatot, a humoros megjegyzésed és nem fejezed be teljesen a mondatot, hanem rábízod a hallgatóságra a befejezést.

Még hatásosabb, ha a beszédünkben, előadásunkban vagy a mindennapi életünkben két vagy több humorelemet vegyítünk különböző módon.

Számos példákat találhattok a videoban arra, hogyan használja ezeket az elemeket Ellen DeGeneres.

Jó szórakozást!

Udvardi Gabriella

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük