Külső PPT-file-ok beszúrása: AJJAJJ!

Egy néha idegesítő és időrabló problémát szeretnék ma kettévágni, ahogyan Nagy Sándor tette anno.

Amikor Powerpoint prezentációt készítünk  előfordul, hogy máshonnan kell beszúrnunk már kész anyagokat. Ezekben az esetekben néha szembesülhetünk azzal, hogy nem egyezik a két anyag template-je, ami a beszúráskor kellemetlen meglepetést okozhat. Ilyekor két lehetőség közül szoktunk választani. Az első, hogy a beszúrt oldalakat egyenként átalakítjuk. Ez fáradtságos rabszolgamunka, főként ha sok slide-ról van szó. A másik, hogy a beszúrandó mértékét vágjuk pl kevesebb slide vagy csak egyes tartalmi elemek formájában. Mindkét megoldás hagy maga után némi kivánnivalót. A problémát mindenképpen kezelni kell, különben sérül a Powerpoint használatásnak egyik alapelve az EGYSÉGESSÉG.

Pedig az új formátumra való átalakítás/visszaalakítás megdöbbentően egyszerű.

Miután beszúrod az új anyagot, megjelenítő jobb alsó sarkában felbukkan egy „Beillesztés beállításai” ikon. Mivel nagyon apró és pár másodperc után eltűnik, ezért nehéz észrevenni. Ha rákkattintunk, akkor két lehetőségünk lesz:

  1. A forrásformátum megőrzése
  2. A céltéma alkalmazása

Ezek után már szabadon eldönthetjük, hogy melyik formátumot akarjuk létni az újonnan beszúrt anyagon. A dolog annyira titkos, nem is vettem észre, hogy a 2003-as Powerpointban is bele van építve.

dr. Z

P.s: És a ráadás. A módszer alkalmazásával gyorsan (pár klikkel) át tudod tenni a prezentációdat egy másik anyag formátumára. 🙂

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük