DrPrezi – Előadok, tehát vagyok

Legyél a legemlékezetesebb előadó a rendezvényeken

Megjelent Magyarország legtöbbet foglalkoztatott előadói trénerének 2. könyve

„Wow, emlékszel az ő előadására? Zseniális volt!”
Azért írtuk meg ezt a 2 könyvet, hogy a TE előadásaidról beszéljenek ilyen izgatottan a rendezvények szünetében. A TE céges prezentációid nyűgözzék le a kollégáidat.

Ha szeretnél hatást kiváltani, emlékezetes előadásokat tartani és felszántanád a színpadot, akkor ezt a könyvet neked írtam.

DrPrezi – Előadok, tehát vagyok

Mutatom, milyen előadónak képzellek el téged

Képzeld el azt, hogy emlékezetes történetekkel ragadod meg a hallgatóságod figyelmét… és eléred, hogy még 1 hónappal később is emlékezzenek rád. A hatáskiváltás mélyére ásol és tudatosan irányíthatod azt, hogy a közönséged mikor mit érezzen. Olyan ütős metaforákat, kifejezéseket és félmondatokat használsz, hogy egyszerűen nem lehet nem rád figyelni.

Bedobsz egy poént és… nevetnek! Igen, képes vagy megnevettetni több száz embert.

És ahogy a nevetés visszhangzik a füledben… fürdesz a lámpafényben… simogatják testedet az érdeklődő szempárok…

Érzed ezt?

Nemcsak élvezed az előadást (hol van már a lámpaláz)… hanem nagyon mélyről felbuzgó büszkeséghullámok mossák át az agyadat. A színpadról lejőve ugrálni tudnál a vad sikerélmény endorfinlöketétől. És teljesen biztos vagy benne, hogy te kaptad a leghangosabb tapsot.

Várj még egy kicsit a színpad mellett, mert lehet, hogy visszatapsolnak!

Ez az, amit mindenkinek át kell élnie, aki színpadra lép. Ez az, amit minden keményen dolgozó előadó megérdemel.

Na EZT zártuk ebbe a könyvbe. Neked már csak szabadjára kell engedned.

(Ha a 2 könyvet csomagban kéred, akkor 5000 Ft-tal több marad a zsebedben!)

Futni szinte mindenki tud – de a maratont csak 1 ember futotta le 2 óra alatt

Ha ezt az oldalt olvasod, akkor valószínűleg te nem „valahogy” akarsz előadni – hanem szeretnéd kihozni magadból a maximumot.

De a jó előadás nem „magától értetődő”. (Ahogy a maraton 2 óra alatti szintidejében is kemény edzőmunka van.)

Mindenki ismeri az érzést, amikor kiáll egy közönség elé, és behúzott kézifékkel szeretne eljutni egyik pontról a másikra.

Félsz, hogy kinevethetnek. Leizzadsz a gondolattól is, hogy megszégyenülhetsz. Azon gondolkodsz, hogy mi lesz, ha bent maradnak a magvas gondolataid és nem látszanak a belső értékeid. Mintha szavaid börtönében ragadva küzdenél az ólomsúlyú állkapcsoddal.

Ha előfordult már veled, hogy sokkal jobban fel voltál készülve az anyagból, mint ahogy azt elő tudtad végül adni, akkor tudod, hogy miről beszélek. Keserű tapasztalatként éled meg az izzasztó kihívást. Lehet, hogy vannak jó gondolataid, de nem tudod őket hatékonyan kommunikálni.

Tudtad, hogy a legtöbb elhangzott előadás látszólag teljesen rendben van?

Látszólag…

Aztán… az előadás tálalása mégis sótlan, erőtlen és unalmas.

A beszédtechnikai hibák miatt olykor követhetetlen.

A hangjuk remegése, gyengesége, monotonitása; a töltelékszavak, a nonverbális jegyek figyelmen kívül hagyása, a rossz testbeszéd, és unalmas témaválasztás oltja ki az előadásukból a tüzet.

Mintha a színpad elszívná az erőd.

Van, aki fölsétál a színpadra – és már azelőtt elvesztette a csatát, mielőtt egy szót is szólt volna. (Igen, az előadáshoz tartozik az is, HOGYAN mész föl a színpadra.)

A közönség soha nem tudja, hogy milyen sokat készültél – ők csak azt a 30 szürke és felejthető percet kapják, amit a színpadon töltesz.

De ez nem az előadók hibája!

Előadni ma szinte sehol nem tanulunk meg igazán. Hol tanulnánk?

Az iskolában a magyarórán? Nem érintik. A retorikai könyvekből? Ilyen csak akkor kerül a kezedbe, ha eleve érdekel a téma (vagy olyan szakirányon tanultál, ahol van erre külön kurzus.)

A legtöbb előadó felkészítés nélkül „zuhan” ki a színpadra, mert jó szakemberként kapott egy felkérést. És sokan csak a „bárcsak meg se történt volna” előadásélményük közben döbbennek rá, hogy hatásosan előadni nagyon nehéz.

Ilyenkor mindenki hoz egy döntést: van, aki elfogadja, hogy „hát ezek szerint én nem vagyok egy Cicero” és beleszürkül a tömegbe… és van, aki többet akar, tanul és vérprofi előadóvá képzi magát.

(Szerintem te utóbbi vagy, mert ezt az oldalt olvasod.)

Sikeresen előadni azt jelenti, hogy egyidejűleg képes vagy többféle kompetenciát azonos pillanatban jól használni és megmutatni.

(Ha a 2 könyvet csomagban kéred, akkor 5000 Ft-tal több marad a zsebedben!)

Hogyan lehetsz végre emlékezetes előadó?

Először le kell küzdened: 

Ha ez megvan, akkor meg kell találnod:

A jó hír az, hogy ezek mindegyike fejleszthető. Csak tudnod kell, milyen módszereket és gyakorlatokat használj.

Látod, ez sokféle terület, ezért az „Előadok, tehát vagyok” könyvpárost is több részterületre bontottuk – 10 prezentációs terület gyakorló szerzőjének a tudását kapod meg (lényegében a 2 könyv 10 minikönyvvel felér).

Nincsenek „született előadók”: csak képzettek és képzetlenek

Lehet, hogy most még nem hiszel magadban (jól előadni nagyon nehéz) – de én hiszek a te sikeredben, és az a kezdetekben bőven elég lesz. (Később pedig az egyre hangosabb sikereid meggyőznek téged is.)

Senki nem születik előadónak: az emlékezetes előadók mindegyike tanul, tanul és tanul. (És tanul.) Ebben a 2 könyvben megmutatom azokat a technikákat, amelyekkel az előadásaidat a következő szintre emelheted.

Ezért hatalmas felelősség előadni: emberek adott ideig neked adják az életüket

Szeretném, ha ezt a részt mélyen a szívedbe zárnád.

Ha 30 perces előadásra felkértek téged, az azt jelenti, hogy (tegyük fel) 50 ember az életéből (tegyük fel) 30 percet neked adott. 30 percig nem a családjukkal vannak, nem dolgoznak, nem a hobbijuknak élnek, nem alszanak, nem olvasnak könyvet stb. – hanem rád figyelnek.

Ezzel visszaélni hatalmas bűn. Minden előadónak kutya kötelessége, hogy arra a 30 percre felszívja magát, felkészüljön és felszántsa a színpadot egy olyan előadással, ami után mind az 50 ember azt mondja: na igen, EZ megérte, ez zseniális volt.

Nézd: tréner vagyok és 8000-nél több embert segítettem már a lámpaláz leküzdésében, a beszédhibák kiküszöbölésében és az előadásív megerősítésében (és így tovább). Soha – SOHA – nem nevettem ki senkinek semmilyen hibáját. Ezt trénerként meg sem tehetném, de egyébként is idegen a személyiségemtől.

Van azonban egy előadói „hiba”, amit megbocsáthatatlannak tartok: a nemtörődömség. Tudod, amikor valaki félvállról veszi a felkérést, összecsap „valami” diasort és „majd lesz valahogy” alapon felmegy a színpadra – majd 30 percig látványosan unja a dolgot, az előadásából pedig semmit nem tudnál felidézni, mert csapnivaló volt.

Az ilyen embert nem szabad színpadra engedni.
Az ilyen ember a közönség életéből rabol el 30 percet. És azt a 30 percet már senki nem kapja vissza. (Vallom, hogy a világ legértékesebb erőforrása az idő – az egyetlen olyan, ami pótolhatatlan.)

Kérlek, ígérd meg magadnak, hogy amikor egy előadásfelkérést elvállalsz (azaz: emberek az életükből neked adnak egy bizonyos időt), akkor azzal a felelősségtudattal állsz színpadra, hogy mindent kihozol magadból.

Mindenki megérdemli, hogy profin elő tudja magát adni

Vallom, hogy a rossz előadástechnikával megrabolod magadat egy jó élménytől, a közönségedet pedig egy élvezetes előadástól és hasznos tudástól. Megérdemled a vastapsot. A közönséged megérdemli a legjobb oldaladat.

Ezzel a tudásanyaggal végre:

Hatást gyakorolhatsz.

Olyat, amilyet szeretnél. Ezentúl nem esetleges és „ahogy sikerül, úgy sikerül” lesz az előadásod, hanem végig te irányítod az élményt – és a hatást, amit kiváltasz.

Meggyőzhetsz valakit.

Akár egyetlen ügyfelet, akár egy teljes előadótermet.

Motiválhatsz embereket.

Kollégákat, ügyfeleket. Hogy jobban dolgozzanak, illetve vásároljanak tőled.

Lenyűgözhetsz egy közönséget.

És amikor visszatapsolnak… azt a vad büszkeséget kívánom minden előadótársamnak, hogy élje át minél többször.

Könnyedén, tudatosan és élvezettel fogsz előadni.

Görcs helyett alig fogod várni, hogy mikor adhatod elő a tudásodat.

Tudni fogod, hogyan lehetsz hatásos.

Milyen legyen a testbeszéded? A járásod? A hangod? Hogyan használj erős szóképeket?

Kijavíthatod a típushibákat.

Ha úgy kalkulálsz, hogy minden baki kiküszöbölése csak egy picit javít majd az előadásod hatékonyságán, akkor elég jó eredményre számíthatsz a könyv végére.

Az üzeneteid átmennek majd.

Képes leszel át is adni az üzeneteidet. Bárkinek, bármikor, fesztelenül.

Tudni fogod, hogyan kezeld a közönséget és élj velük együtt.

De ez a könyv az előadástechnikáknál jóval többet ad neked. A sikerek, pozitív visszajelzések miatt magabiztosabb leszel, így végre örömmel, sőt élvezettel fogsz előadni. Vége a szorongásnak és vége annak a lámpalázas időszaknak, hogy „na essünk túl rajta”.

Kiknek való ez a könyv?

Magabiztos és hatásos előadásra vágyóknak,

akik szeretnék, hogy az előadásuk után vastapsot kapjanak és a szünetekben az ő prezentációját dicsérjék.

Önfejlesztő vállalkozóknak,

akiknek fontos a fejlődés – és az, hogy a megbeszélések és prezentációk után kollégáik lelkesek és motiváltak legyenek.

Fejlődni vágyó értékesítőknek,

akik retorikai és előadástechnikai eszköztárral még jobb eredményekre vágynak.

Tanároknak, trénereknek és „színpadi embereknek”,

akiknek fontos, hogy az első perctől az utolsóig fenntartsák a figyelmet.

Műkedvelőknek, akiknek szenvedélyük a retorika

és szeretnék még jobban megérteni, hogy mi teszi a nagy beszédeket igazán naggyá.

Örömmel fogod olvasni a könyvet?

10 „tettestársammal” mindent elkövettünk azért, hogy a hasznos tudásanyagot olvasmányosan, élvezetes stílusban és közérthetően tanulhasd meg. Eddigi olvasóink „előre megfontolt szándékkal elkövetett közérthetőség tényállását” állapították meg. Jó a könyv, na 🙂

De NEM neked való:

Miért kell ezzel PONT MOST foglalkoznod?

Mert a kényelmetlen igazság az, hogy folyamatosan szerepelsz és kommunikálsz minden nap és minden szituációban: a megjelenéseddel, kiállásoddal, tárgyalástechnikáiddal, egy izzasztó prezentáció vagy meeting során az előadásoddal és a száraz adatokkal zsúfolt prezentációddal.

Senki nem lát a fejedbe. Senki nem tudja, hogy az irodában milyen jó szakember vagy.

A közönség számára az vagy, ami látszik belőled – és amit át tudsz adni magadból.

De ki vagyok én, Dr. Németh Zoltán?

Ez a tapasztalattömeg szűrődik át a könyv lapjain:

Az elmúlt több mint 15 évben felsővezetőktől kezdve világcégek értékesítőin át a vállalati meetingeken résztvevőkig sokaknak segítettünk már emlékezetes előadóvá válni. Évek óta kutatom, mit adhatok valakinek azzal, ha megtanul jól beszélni. Ez a 2 könyv mindennek a közérthető és gyakorlatias lenyomata.

DrPrezi – A hely, ahol Te is hiteles és hatásos előadóvá válhatsz

10 szakember, 12 terület

A 2 könyv szerzői specialisták, akik képesek egy-egy olyan készséget fejleszteni az előadókban, melyek segítenek a láthatóvá válásban.

Az Előadok, tehát vagyok c. könyv szakértő szerzői

Szűcs László

beszédvilágbajnokság döntőse – abban segít, hogyan adhatunk magunknak stabil szerkezetet és vázat, hogyan találjuk meg a tartalmunkból a lényeget.

Dr. Németh Zoltán

DrPrezi – az emlékezetessé tétel eszközeit mutatja meg, hogyan hagyjunk nyomokat és tegyünk a hallgatóságra maradandó hatást.

Stenger Györgyi

az NLP akadémia alapítója – abban ad fogódzkodókat, hogyan találjuk meg a téma és az előadó kötődését, hogyan induljunk el a karizmatikussá válás hosszú útján.

Nemes Orsolya

vizuális szakember, többszörös SlideShare díjazott – megmutatja nekünk a vizuális szoftverek használatának fogásait a betűtől a színeken át az ábrákig.

Neisz Laura

lámpaláz-csillapító – az előadók egyik legnagyobb félelmének a kezeléséhez ad nagyon konkrét és holnaptól használható eszközöket.

Egerszegi Anna

voice coach – szenvedélye az előadó valódi hangjának megtalálása; abban segít, hogy a gondolataink tisztán, ércesen és zengőn szólaljanak meg a nehéz helyzetekben is.

Benkő Vilmos

a hazai ToastMasters mozgalom és a SpeakUp Academy megalapítója – fejezetében azt mutatja meg, hogyan válhat a retorika életmóddá, a saját fejlődésünk legalapvetőbb eszközévé.

A Még mindig előadok, tehát vagyok c. könyv szerzői

T. Bieniek Ildikó

Ildikó szakmai fókuszában az előadói hatáskeltés áll. Azt kutatja és tanulmányozza, hogy az erős tartalmat hogyan tudja csúcsra járatni és támogatni a nonverbális kommunikációnk, legyen szó a testbeszédről vagy akár a vokális elemekről.

Szabó Dominika

Dominika szakmai szenvedélye a személyes és üzleti történetek megtalálása és életre keltése a színpadon. Nekem különösen tetszik, hogy irodalmi oldalról közelíti meg az üzleti eszközöket, és kombinálja őket.

Berze Márton

Márton szövegíróként, brandépítőként és politológusként is a szép szavak mestere és evangelistája. Tudja, mekkora munka megtalálni a legjobb szóképet, és sokszor átélte már emiatt a siker élményét.

Benkő Vilmos

Vilmos a mai napig az egyik legfoglalkoztatottabb üzleti előadó, aki hisz benne, hogy a retorika nemcsak egy eszköz, hanem módszertan és gondolkozás is egyben.

Dr. Németh Zoltán

(nagyon gyorsan igent mondtam a felkérésemre)

Magamról pedig annyit, hogy rájöttem: a kiégésnek és magam megunásának egyetlen eszköze van, előremenekülni, azaz folyamatosan fejleszteni magam. Egy könyv létrehozása is ilyen önfejlesztés, ráadásul a humor fejezetének megírása kihívás is.

De mi van, ha...

„Attól félek, én tényleg taníthatatlan vagyok…”

Ebben a témában szinte nincs taníthatatlan ember! Ha megtanultál gyerekként beszélni, akkor meg tudsz tanulni felnőttként hatásosan beszélni. Bármit meg tudsz tanulni – ez a könyv abban segít, hogy ne tapasztalati úton kelljen típushibákon átvergődnöd magad, hanem a mi tapasztalatinkat használatra készen alkalmazni tudd. Akár már a következő előadásodban.

„Én így születtem, nem tudok ellene mit tenni, ez genetika.”

Tudtad, hogy csak a hangszín öröklődik? Minden más utánzással, tudatos alakítással jön létre. Minden beszédhiba, rossz testbeszéd, önbizalomhiány vagy bármi retorikai hiba javítható felnőttként is.

„X évesen én már elkéstem azzal, hogy jó előadóvá váljak.”

Amíg élsz és vár rád egy színpad, egy előadásfelkérés vagy csak egy ember, aki kíváncsi az ötleteidre, addig nem vagy elkésve.

100%-os Dr. Prezi GARANCIA

Az első könyv több ezer olvasói valódi sikerekről, önbizalomnövekedésről és visszatapsolásokról számolnak be. Ez a könyvpáros ehhez segít hozzá. Miért vagyok ebben ilyen biztos?

Mert amit szerzőtársaimmal összeállítottunk, azt mi magunk is naponta használjuk a saját előadásaink, prezentációnk és tréningjeink során. Hogyne használnánk: ez több évtizedes szakmai tapasztalatunk lenyomata.

Mert a könyvekben pont azokat a területeket szedtük össze, amik potenciális előadásgyilkosok lehetnek. Ezek orvoslása azonnal (és látványosan) javítja egy előadás minőségét. Ha mindezek sok évtizede több ezer embernél jól működnek, akkor jó eséllyel nálad is működni fognak.

Ennyi tapasztalattal a hátunk mögött GARANTÁLOM, hogy jól döntesz, ha elolvasod a könyvet.

Ha úgy érzed, nem tanultál belőle (vagy másra számítottál), akkor egy szó nélkül visszafizetem a könyv árát! Indokolnod sem kell, csak vedd fel velem a kapcsolatot!

Azért vállalhatok teljeskörű garanciát rá, mert láttam újra és újra, hogy ezzel a tudásanyaggal hogyan javulnak az előadók – biztos vagyok a könyv minőségében és a tudás értékében. Azt szeretném, hogy te is biztos lehess benne, ezért 100%-os garanciával védem az elégedettséged és a nyugalmad.

Rendeld meg a könyvet most

ÚJ: „Még mindig előadok, tehát vagyok” könyv

7500 forint (bruttó)
 • „Még mindig előadok, tehát vagyok” c. frissen megjelenő könyv
 • Ingyenes kiszállítás egész Magyarországon
 • 1 db asztali kisokos (2990 Ft érték ajándékba)
 • 100%-os Dr Prezi garancia a könyvre

Mindkét könyvet kérem

5000 Ft kedvezménnyel és ajándékokkal.
10000 forint (bruttó)
 • „Előadok, tehát vagyok” könyv
 • „Még mindig előadok, tehát vagyok” c. frissen megjelenő könyv
 • 5000 forint kedvezmény
 • Ingyenes kiszállítás egész Magyarországon
 • 2 db asztali kisokos, azaz mindkét könyvhöz kapsz egyet (2x2990 Ft érték ajándékba)
 • 100%-os Dr Prezi garancia a könyvre

„Előadok, tehát vagyok” könyv

A nagy sikerű könyvet külön is megvásárolhatod.
7500 forint (bruttó)
 • „Előadok, tehát vagyok” nagy sikerű könyv
 • Ingyenes kiszállítás egész Magyarországon
 • Asztali kisokos (2990 Ft érték ajándékba
 • 100%-os Dr Prezi garancia a könyvre

Válaszd az „Előadok, tehát vagyok” c. könyvet 7500 Ft-ért, ha az előadástechnika alapjairól szeretnél minél többet megtudni. Ez kezdőbarátabb tudásanyag és segít a lámpalázad leküzdésében, az előadásod vizualizálásában (PowerPoint és társai), fejleszti a karizmád, rámutat arra, hogyan (és mitől) lehetsz érdekes, megtanítja a hangod hatékony használatát (pl. hogyan hangsúlyozz, hogyan tarts hatásszünetet) és növeli a színpadi önbizalmad. (7 szerző 7 szakterülete)

A „Még mindig előadok, tehát vagyok” c. friss könyv haladóbb és szintén 7500 Ft-ba kerül. Segít neked a hatáskeltés művészetét még jobban elsajátítani, bemutatja a metaforák ütős használatát, bevezet a történetmesélés (és ezek megírásának) rejtelmeibe, részletesen tárgyalja a humor helyes használatát és megmutatja a keynote előadások sajátosságait. (5 szerző 5 szakterülete)

Direkt nem 2. kiadást írtam, mert ez 2 egyedi tartalmú és teljesértékű könyv. A frissen megjelent könyv hatékony feldolgozásához nem feltétel az első könyv tudásanyagának ismerete, mert a retorika más területére fókuszál – de a 2 könyv együtt hármat ér.

Olvasóink ilyen sikereket érnek el

Jász Márta
A Metlife területi igazgatója
A “Biztos jövőkép” brand megálmodója.

Szabó Erik
Általános iskolai tanár, 2x-es TEDx előadó
A “Beszélj Bátran” konferencia elindítója

Regényi Gábor
(volt) Metlife felsővezető, aki a vezetői széket értékesítői telefonra cserélte

Ábrahám Zsolt
A CaseSolvers ügyvezető igazgatója Középiskolai, egyetemi esettanulmány versenyek szervezője

Gyakori kérdések

Van szállítási díj?
Az árak tartalmazzák a szállítási díjat, így egy forintot sem kell fizetned a szállításért Magyarország határain belül.

Hogyan tudom megrendelni a könyvet?
Válassz a fenti csomagok közül, majd kattints az „Ezt kérem” gombra. Ezután átirányítunk egy másik aloldalra, ahol a számlázási és szállítási adatokat kell megadni és kiválasztani a fizetési módot (utánvét, bakkártyás). Ha utánvéttel rendeled már küldjük is a visszaigazló e-maileket a vásárlásról. Ha bankkártyával akkor átirányítunk az OTP bank SimplePay felületére, ahol végre tudod hajtani a bankkártyás fizetést, ezután küldjük a visszaigazolásokat. Ezután már más teendőd nincs is.

Hogyan tudok fizetni?
Bankkártyával az OTP bank SimplePay felületén vagy utánvéttel a futárnál, amikor átveszed a megrendelésedet.

Biztonságos a bankkártyás fizetés?
100%-ban biztonságos, amire az OTP bank SimplePay rendszere adja a garanciát.

Hogyan tudom érvényesíteni a garanciát?
Ha nem tetszik a könyv és szeretnél élni a pénzvisszafizetési garanciával nincs más teendőd csak írj nekünk egy levelet a drprezi@drprezi.com címre. A levélben küld el nekünk a rendelésedet visszaigazoló e-mailt is. Ez azért fontos, mert az adatok nélkül nem tudjuk törölni a rendelésedet és sztornózni a számládat, ami feltétele a garancia érvényesítésének.

Mit tegyek, ha nem érkezik meg a csomag?
Ha 3-5 munkanapon belül nem érkezik meg a csomag, akkor írj nekünk a drprezi@drprezi.com címre egy levelet, ami tartalmazza a rendelési infókat, hogy utána tudjunk járni.