Lord Kuler – a színek mestere

Az előadások színessé teszik az életünket.

A színek pedig élettelivé teszik prezentációinkat. Azt sokan tudják, hogy bizonyos színek jobban harmonizálnak egymással, mint mások. Kevesen tudják azonban, hogy pontosan melyik színhez, melyik passzol. A Kuler nevű program ebben nyújt segítséget!

A profi grafikusok, a jó szemű művészek könnyedén és ösztönösen játszanak a szivárvány árnyalataival. Többségünknek azonban (még) nem alakult ki a tökéletes színérzéke. Szerencsénkre a Photoshop nevű grafikus szoftver mérnökei a lelkes amatőrökre is gondoltak és létrehoztak egy olyan online színkeverő felületet, aminek a célja kifejezetten a tökéletes harmóniák előállítása. Ezek a harmóniák – a megfigyelések és a modern fizika kutatásai alapján – jól leírhatóak képletekkel. A Kuler ezt használja fel arra, hogy mi már egy egyszerű grafikus felületen keresgethessük a saját variációnkat, és hogy általa még egy lépéssel közelebb kerülhessünk egy professzionális prezentáció készítéséhez.

Az oldal teljesen ingyenes. Mindenképpen érdemes kipróbálni és beépíteni vizualizációs eszköztárunkba!

http://kuler.adobe.com

Javaslat a felhasználáshoz:

A kikeresett kombinációkat könnyen átvihetjük PowerPoint-ba. A PowerPoint-ban a „szín beállítások” – „további színek” menü – „egyéni” füle alatt megadhatunk bármilyen színt egy úgy nevezett RGB skála alapján. Az RGB keverési rendszerben egy árnyalat 3 számértékkel van megadva: az R a Red (Vörös), a G a Green (Zöld) és a B a Blue (kék) színösszetevők mértékét jelölik. Természetesen ezzel a 3 adattal dolgozik a Kuler is. Így a két program között teljesen zavartalan a kommunikáció! (Mindez igaz a Keynote-ra, sőt a Prezi.com-ra is!)

A képen látható keverő felület közvetlenül az alábbi linken érhető el:

http://kuler.adobe.com/#create/fromacolor

Az oldal rengeteg egyéb funkcióval is rendelkezik – például saját fotók színelemzése, saját színpaletták megosztása, másokénak az értékelése, stb…

Sok sikert a próbálgatáshoz!

Mester Tamás, BME – Műszaki Pedagógia Tanszék

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük