Powerpoint lustáknak vagy menedzsereknek

Tapasztalatból tudom, hogy sokaknak okoz problémát, hogy a megfogalmazott gondolataikat megfelelő vizuális formába öntsék a Powerpoint segítségével, mert nincs rá idő  vagy nincs meg hozzá a megfelelő tudásuk és nem is akarnak ezzel foglalkozni.

Ennek egyik lehetséges megoldásáról már írtunk korábban egy a template-ekről szóló sorozatban

A Visualbee szovfter alapgondolata az volt kezelje mindkét problémát. A múlt héten kipróbáltam én is és egyértelműen pozitívak a tapasztalataim, bátran ajánlom mindenkinek.

Hogyan működik?

A Visualbee program egy online adatbázis segítségével template-eket ajánl fel a már meglévő prezentációnkhoz, így egy gombnyomással érhetünk el profi kinézetet, mint a mellékelt kép is mutatja. Ez leveszi az időigényes és néha stresszes alakítgatás terheit a vállunkról, a prezentáció mégis úgy néz ki, mintha designer csinálta volna.

Hogyan kezdhetem el használni?

A bátrabbak erről a linkről letölthetitek az ingyenes verziót. Itt pedig elértek egy demót a program használatáról. A program egy ún. plug-in szoftver, ami a Powerpoint menüjébe fog bekerülni. A használata nagyon egyszerű. Az első alkalommal kér egy kis regisztrációt, de utána már minden automatikus.

Ha át akartok valamit alakítani, akkor megnyitjátok az eredeti prezentációt, majd rányomtok az „Enhance Presentation” gombra (a Visualbee menűponton belül), ahol felajánlja az egyes templateket. Egy kattintás a template-re és máris kezdődik az átalakítás. Ha tetszik a végeredmény, akkor lementhető a prezi, ha nem akkor választhattok egy új mintát.

Melyek a használat feltételei?

A Visualbee program csak Powerpoint 2007/2010 alatt fut, ezt érdemes tudni.

Mivel a template-ket az internetről veszi, azért csak élő netes kapcsolattal használható. Van ingyenes verzió, de a kipróbálásra javaslom hogy szánjatok rá 9 dollárt egy havi díjas megoldásra, ami a Prémium előfizetés.

Milyen veszélyeket rejt a program?

  • Az átalakított prezentációkon azért még kell igazítani, nem 100%-osan készek, ezt ne felejtsétek el.
  • Nem biztos, hogy megtaláljuk a számunkra ideális mintát, ilyenkor előfordulhat, hogy belemegyünk egy fölösleges kompromisszumba. (reméljük a minták számát folyamatosan fejlesztik majd)
  • A program visszafejleszti a vizuális képességeinket, mivel nem kell ezen gondolkodnunk.

A fentiek ellenére úgy gondolom megér egy próbát, bátran javaslom mindenkinek.

dr. Z

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

0 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük