Ppt-ből videó, egyszerűen

Sokszor elfordult már velem, hogy ppt helyett, valami „automatikusan vetítős” file-t kértek tőlem, azaz videót.  Egy konferencián, vásáron például sokkal praktikusabb egy ilyen megoldás, ha csak a háttérben futó anyagról beszélünk. Nézzük meg hát, hogyan tudunk leggyorsabban egy ppt-ből videót varázsolni.

.

Camtasia Studió

A kedvencem ez a program, mert megfelelően sokrétű. Van kipróbálásos verziója is, de ha másra vágytok valahogy csak megoldjátok 🙂

A Powerpointba egy plugin-ként épül be, és onnan tudjuk közvetlenbe indítani. Ez lehetővé teszi, hogy a beanimált, „megzenésített” ppt-nkből egy .avi vagy .wmv kiterjesztésű videó készüljön pár egyszerű lépésben.

Sőt az igazán profi megoldás, ha a ppt vetítéshez felveszitek a saját hangotokat is (Diavetítés/Diavetítés felvétele gomb) és utána ezzel együtt készítitek el a videót.

A program másik megoldása, hogy a képernyőn történő eseményeket veszi fel. Így nagyon egyszerűen készíthető egy hangos bemutató bármilyen program használatához.

Youtube

Ha pedig kész a videó, akkor pár kattintással fel tudjátok tölteni és megosztani bárkivel. Ha még nem lenne, készítsetek egy youtube accountot.

Pár példa

Éppen ma készítettem el egy ppt-ből születette videót a youtube-ra a Sikeres ételekről.

http://www.youtube.com/watch?v=dXSuinp6Hp0

Ez a videó 2 éve készült egy vadvizi cégnek:

http://www.youtube.com/watch?v=3H64ZgYMQbY

De ez is ezzel készült korábban :-). Ennek inkább a nyelvi nagyszerűségére hívnám fel a figyelmet.

http://www.youtube.com/watch?v=pD8WQEM1tTI&feature=relmfu

Tényleg nagyon egyszerű, jó szívvel ajánlom mindenkinek.

dr. Z

P.s: Ja és még valami. Ha a Prezi.com-ban készült anyagból akartok videót, akkor a Camtasia ugyanúgy tud segíteni. Ha nem hiszitek, akkor nézzétek meg a www.prezimagyarul.hu nyitóoldalát.Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük