PreZENtáció

Fél éve írom ezt a blogot. Ma vettem észre, hogy a kedvenc könyvem  – mely egyik indítómotorja volt a blogírásomnak – még nem szerepel a könyvajánlóban. Ma ennek a kedves kötelezettségemnek teszek eleget.A könyv szerzője Garr Reynolds, a címe magyarul pedig: PreZENtáció. Mitől olyan korszakalkotó ez a mű?

A könyvben  egy újfajta szemleletet sajátíthasz le, ami segít meglelni a prezentációs hatékonyság útját. Nem ppt sablonokkal dolgozik, hanem filozófiát és valódi gondolkodásmódot ad.  Én már sokszor olvastam, mert nem lehet  csak úgy egyszerűen kiolvasni. Ez egy szakkönyv, amit heti szinten forgatok, mert folyamatos inspirációt ad.

A könyv egyszerű, szemléletes példákkal érzékelteti, hogy a napjainkban szokásos előadások miért nem hatásosak, és olyan szemléletváltást javasol, amellyel saját kreativitásunk felfedezésével készíthetünk a bevett formáknál sokkal inkább lényegre törő, színvonalas és ezért persze sikeresebb bemutatókat.

Reynolds a prezentálás kommunikációs és üzleti vonatkozásait a keleti zen filozófia tisztaságra, gazdaságosságra és egyszerűségre törekvő elveinek megfeleltetve mutatja be.

Számomra nagyon szimpatikus a könyv megszületésének útja. Garr elindított egy blogot www.presentationzen.com címmel. A könyv az itt megszületett írások, reakciók, válaszok által született, folyamatosan tűzben edződve a visszajelzések által. Nem titkolt célom nekem is, hogy ebből a blogból is könyv szülessen egykoron.

dr. Z

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

0 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük