Prezentációs mesterkurzus

Prezentáció: ahol nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem!

Áll a 2010 őszén, Kaszás György vezetésével induló prezentációs mesterkurzus credo-jában.

Ehhez viszont néhány feltétel megléte elengedhetetlenül szükséges. Például a nyilvános beszéd összetett készségét hibátlanul, mesterszinten birtokló előadó. Például az alapos felkészülés. És a meggyőző előadásmód.

Alig van téma, amely iránt erősebb az érdeklődés manapság, mint a professzionális prezentálás területe. Szinte mindenki érzi, felismerte, hogy prezentációs, előadói tudását új alapokra helyezve tovább kell fejlesztenie. Kell! Egyszerűen azért, mert ez a karrierjének, előrejutásának egyik alapfeltétele. És azért is, mert ami prezentálói teljesítményként megfelelt tegnap, az holnap már kevesebb, mint kevés lesz.

A prezentációs és előadói kultúra alacsony átlagszínvonala rányomja bélyegét konferenciákra, egyetemi előadásokra, iskolai órákra, parlamentre, üzleti prezentációkra, ünnepségekre, munkahelyi interjúkra, menedzsment-meetingekre, cégösszejövetelekre, szakmai vitákra és szinte minden egyes nyilvánosság előtti megszólalásra.
Az előadók rutintalanok, felkészületlenek, félnek, szürkék, a végén pedig egyértelműen megkönnyebbültek, hogy élve megúszták.

Ezt a prezentációs mesterkurzust az a szükségszerűség hívta életre, hogy bár a magas szintű, tudatos és professzionális prezentáció- és nyilvánosbeszéd-kultúra az előadói és üzleti siker alapvetően meghatározó eleme, a hétköznapokban ezt a területet koránt sem kezelik helyi értékén.
Csak sejthető, ámde pontosan kiszámíthatatlan, hogy mennyi lehetőség, pénz, idő megy veszendőbe csak azért, mert a prezentálást nagy általánosságban olyan figyelemdeficittel kezelik, amilyennel, és nem gondolnak bele abba sem, hogy a prezentáció maga a direkt eladási munka. Ha ezt túl könnyedén vesszük, avagy elhibázzuk, akkor az érvényesülésünk és a cégünk érvényesülésének sírját ássuk meg.

A kurzus céljai:

A prezentációs és előadói munka érzékeny rendszerként történő szemléltetése.
A meglévő és a hiányzó egyéni előadói képességek, a prezentálói alkalmasság fejlesztése jelentőségének felismertetése.
A prezentáció- és előadás-tervezés szerepének, folyamatának gyakorlati megközelítésű bemutatása.
Az előadásmód gyakorlati kérdéseinek megtárgyalása.
A résztvevők prezentációval kapcsolatos ismereteinek gyakorlati célú bővítése.
Módszerek, trükkök, fogások bemutatása.
A résztvevők prezentációs munkájának tudatosabbá tétele.

További részletek: itt

dr. Z

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük