Prezentációs technikai forradalom?

Örömmel tapasztalom, hogy az informatika ugrásszerű fejlődése egyre több kavicsot dobál a prezentációk technikai oldalának régóta fagyott állóvizébe is. (Persze azért a Prezi megjelenése lehet, hogy sziklát ejtett bele :-))
Én jelenleg két területen várok ugrásszerű fejlődést, a már előzetesen bemutatott projektek alapján. Ez a két terület:

1. A prezentációkat IRÁNYÍTÓ eszközök

2. A prezentációkra VISSZAJELZŐ  eszközök.

Nézzük először az első témakört.

Irányító eszközök

Egyre több olyan eszköz jelenik meg, ami szimpla klikkelések helyett új technológákat próbál az irányításban felhasználni. A technológiákat várható megjelenésük sorrendjében mutatom be.

  • E-beam: (bővebben) Ez már egy létező eszköz, írtam is róla korábban és én magam is használom. A lényege, hogy bármilyen felületből interaktív (kattintható) eszközt tud csinálni. Így a vásznon is élőben karikázhatunk egy ppt-ben. (kb. 200e forint az ára)
  • Leap motion: (bővebben) Praktikusan laptop és képernyő kézi irányítására való eszköz, prezentációhoz csak ülő pozícióban és kis távolságon alkalmas. (80USD, várható megjelenés 2013 július, előrendelhető)
  • Getmyo: (bővebben) Az eszköz egy alkarra rakható távírányító eszköz, ami bármit tud irányítani. A karperec képes érzékelni az izomtónusokat és ezt jelekké alakítani (150USD, várható megjelenés 2014 eleje, de előrendelhető) 

Kétirányúsítók 

Ezen a területen 2 startup vállalkozás küzd egymással. Örömteli hír, hogy az egyik magyar, ráadásul fejlettebb technológiával dolgoznak.

  • Joinect: (bővebben). Az eszköz célja, hogy az előadó kaphasson és kérhessen is visszajelzést, akár az előadás alatt vagy után. Ez forradalmian új helyzetet hozhat a prezentációs kultúrában, hiszen eddig semmilyen lehetőség nem volt visszajelzésre. 
  • Slideklowd: (bővebben) Mivel magyar konkurencia, ki sem fejtem 🙂

Ha találkoztok valami hasonlóan érdekekessel, ne felejtsétek megírni.

dr. Z

P.s: Na jó! Mi is dolgozunk egy különleges irányító eszközön, amivel a Prezi-t is interaktívan tudjuk majd kezelni.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

0 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük