prezi.com V.: Képek használata

A képekkel való vizuális koncepcióalkotás a prezi.com egyik legerősebb és egyben legnehezebb része. A korábbi „szövegzsúfolt” ppt-kből nem könnyű átváltani a képi humorra és vizuális koncepcióalkotásra. A következőkben néhány gyakorlatias tanácsot, trükköt osztok meg.

Vizuális koncepció: Mielőtt belekezdenél a prezi.com-os prezentációs munkádba, gondold végig, mi lesz a vizuális történet, amit mesélni fogsz, hogyan fog felépülni, élőképet használsz majd vagy clipart-ot, esetleg valamit rajzoltatsz. Ez a legnehezebb része. Javaslom nézz meg néhány már elkészült anyagot. Szerintem a következőkben van vizuális koncepció:

Képek/videók egy könyvtárban

A fantasztikus mélységek miatt nem mindig egyszerű egyetlen prezentáció belül mozgatni a képeket. A hosszú és fáradtságos kép „cipelés” helyett szerencsésebb a képeket a gépeteken egy könyvtárban gyűjteni és ha valamit át kell mozgatni akkor inkább törölni majd újra beilleszteni az új helyen.

 

png: A leggyakrabban .jpg kiterjesztésű file-okat szoktunk használni. A prezi.com esetén javaslom a .png kiterjesztést, mert ezzel tudsz áttetsző hátterű képe is beilleszteni és ez különösen akkor fontos, ha nem fehér háttérrel dolgozol. Akár a Powerpoint mentés másképpen gombjával is készíthetsz ilyen file-okat.

Rejtett keret: A prezi.com segítségével képes vagy egy kép (jó felbontás kötelező), valamely részének kinagyítására. Ezt a rejtett kerettel érheted el. Ha erre zoomolsz a képen, valójában egy részletét nagyítod ki. Ez segít akkor is ha egyszerre több objektumot akarsz egyetlen képernyőn mutatni.

Képfelbontás: A Prezi bünteti a rossz képminőséget. Figyelj arra, hogy a beillesztett képek még egy teljes vásznas kivetítés után is élvezhetők maradjanak. Ha pedig a kép valamely részére akarsz nagyítani, akkor legalább 2000 pixeles dimenziókkal számolj.

Dr. Z

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük