Retorika Klub

Ma egy beszéd, holnap a világ?

2016 szeptemberben megalakult az első hazai üzleti ToastMasters klub, mely egy több mint 80 éve létező szervezet tagja.

A klub a BUDAPEST BUSINESS BRANCH nevet kapta.

Várunk mindenkit szeretettel az URBAN FOOD Közösségi Irodában  minden szerdán 18:30 es 20:15 között.

Mit nyersz, ha belépsz a klubba? 

Fejlődési lehetőséget:

➡  Az önbizalmad terén, mert minden alkalommal lehetőséged lesz mások előtt beszélni, így fokozatosan észrevétlenül válsz profi előadóvá.

➡  Gondolataid választékos és üzenetközpontú átadása terén, mert ennek elsajátítása a klub egyik fő célja.

➡  Az érdekes, meggyőző, motiváló előadások terén, mert a saját lehetőségeid mellett rengeteg jó mintát is láthatsz majd.

➡  A fejlesztő jellegű visszajelzések adása és elfogadása kapcsán, ami nélkül nem történhetne fejlődés sem.

➡  Vezetői készségek terén, hiszen a klub életét a tagoknak kell szervezniük és irányítaniuk.

Barátokat

➡A közös munka mindig közösséget is épít, ami a hétköznapokban is járhat további hasznokkal. A kapcsolataid többet számítanak, mint a szakértelem.

Hogyan tudsz a legtöbbet fejlődni?

➡Ez egy önfejlesztő klub. A fejlődésed teljes egészében az Te kezedben van, az elérhető fejlődés arányban van a befektetett munkával.

Milyen időnként van klubtalálkozó?

Heti rendszerességgel, szerdánként 18:30-as kezdéssel az ImpactHUB-ban (Ferenciek tere 2.)

 

A Toastmasters szerepek

Elnök: Megnyitja a találkozót, köszönti a vendégeket, és bemutatja a házigazdát. Vezeti a klub ügyeivel kapcsolatos beszélgetéseket.

Házigazda/Toastmaster:  Vezeti a találkozót, koordinálja a programot, bemutatja az előadókat, és sínen tartja a meetinget.

Időmérő: Bemutatja a saját szerepét, méri a beszédek, az egypercesek és az értékelések időtartamát. Az időkeret minden beszédnek lényeges tényezője. A találkozó végén beszámol, ki hogy teljesített.

Ő figyelő: Bemutatja a saját szerepét, figyeli a töltelék szavakat és az őzést, klikkeléssel figyelmezteti a beszélőket és beszámol az ezekről a találkozó végén.

Nyelvőr: Bemutatja a saját szerepét, felírja a nyelvtani hibákat és a szép nyelvi megoldásokat, kifejezéseket, amelyekről a találkozó végén beszámol. Meghatározza a nap szavát, amelyet a beszélőknek aznap használniuk kell, és figyeli a használatot.

Számláló:  Összeszámolja a legjobb előadóra, legjobb értékelőre, és legjobb egypercesre leadott szavazatokat, és a végén kihirdeti a nyertest.

Témavezető: Kijelöli a rögtönzések résztvevőit (a vendégeket és a szerepet nem vállalókat hívja ki először), meghatározza a témát, amelyről rögtönözve kell 1-2 percet beszélniük. Az egyperces előadója lehet reagáló viselkedésű, kitalálhat egy saját történetet és el is térhet a témától.

Előadó: Elmond egy általa előre elkészített beszédet a Toastmasters International egyik kézikönyve alapján. Az előadók címeket szerezhetnek, mint az Elismert Előadó (EE) vagy Bronz-, Ezüst- vagy Aranyfokozatú Előadó a különböző kézikönyvek elvégzésének függvényében, illetve elérhetik a Toastmasters fekete öves fokozatát, a Megbecsült (Dícséretes) Toastmaster (DTM) címet.

Értékelő (k): Pozitív visszajelzést ad az előadónak és rávilágít a fejlődési lehetőségekre.  Ez a kulcsfontosságú szerep lehetőséget ad, hogy segítsd az előadót és fejlesztd a hallgatási és megfigyelési képességeidet.

Főértékelő: Általánosságban véve értékeli a találkozót, különös tekintettel az értékelők munkájára, és felkéri a segítőket, hogy számoljanak be a feladatukról.

Tagok: Minden tagnak legalább egy szerepe van egy találkozón. Az elkötelezett és aktív részvétellel tanulunk.

 

Ha tag szeretnél lenni, töltsd ki a jelentkezési lapot vagy keresd meg Dr. Prezit (dr.Németh Zoltán) a drprezi@drprezi.com címen. A tagdíj egy fél évre 42000 forint, a kezdőcsomag ára pedig 6000 forint (ez utóbbi egyszeri költség).