SlideParrot – ha kutyaszorítóban vagy az ütős ppt-készítés küldetésében

Neked is ismerős az izzasztó helyzet?

Előadás előtt repülőrajtot kellene, hogy vegyen a felkészülésed, de már az első dián elakadtál.

Olyan vizuális hibák vannak a ppt-ben, amiket sürgősen javítanod kellene, és mennyire klassz lenne egyetlen gombot megnyomni, és minden átalakulna minden egyes dián… épp, mint a Star Trekben. Helyette egyenként bogarászod át a diákat.

Írj be egy címet, légyszi, légyszi − szól az első instrukció egy ppt-ben. De mondja-e valaha azt a PPT, hogy gondold át az üzenetet, amit az előadásod során át akarsz adni? Pedig itt kezdődik minden.

Vajon ismered-e a legfontosabb szabályokat, amitől valóban JÓ egy PowerPointtal támogatott előadás? Lehet, hogy a program a hibás?

Van egy nyelv, amit a színpadon mindennél jobban fontosabb beszélned: a közönségbevonás nyelvét. Ha ehhez használsz bizonyos vizuális mankókat és rendszereket, akkor te is könnyedén elcsúszhatsz a tipikus banánhéjakon.
Naponta 35 millió prezentáció készül Powerpointban és több mint 1 milliárd gépen ott a program. A diák ennek ellenére rosszak, unalmasak és nem szolgálják az előadás sikerét.

Ha te is átélted már ezt, akkor tudod, hogy miért van mindez:

  • Nincs minőségi időd az elkészítéséhez.

  • Ha volna is időd, fogalmad sincs, hogy mitől lesz klassz egy igazi prezentáció.

15 éve küzdök a gyenge Powerpointok ellen. Olyan cégek munkatársai és felsővezetőit képzem, mint a Telekom, Tesco vagy Bosch. Több mint 1.000 nap prezentációs tréning után olyan megoldást kerestem, ami hosszútávon oldja meg a problémát.

Ez a SlideParrot, ami Powerpointon belül szünteti meg a problémákat

Képzelj el egy papagájt, ami nem folyton ugyanazt szajkózza neked, amit betanult.
Hanem intelligens, mégis „kötekedően kedves” módon bájos pofátlansággal fűszerezett kommunikációval véleményezi felkészülésed minden apró részletét. Tudatosan elhelyez néhány jól irányzott, karcos beszólást is.

  • Ez a madár képes örökre eltüntetni a gyenge előadásokat, az unalmas, érthetetlen és követhetetlen előadásokat.  • Ez a madár képes arra, hogy veled ellentétben el tudja dönteni, hogy vajon jó-e az anyagod vagy sem. (Nincs benne szubjektivitás, sem bizonytalanság). 


Ezáltal te is magabiztosabb leszel, mert tudni fogod, hogy nem ütőszeg nélküli fegyverrel akarsz épp csatát nyerni.

  • Ez a madár tisztában van vele, hogy nap neked is csupán 24 órából áll. Praktikus és gyors szerkesztési módszerekkel idő takarít meg neked, mert sokszor egyetlen gombnyomással kompletten cserélheted a rossz elemeket az anyagodban. És egy idő után már javítanod sem kell majd.

  • Ez a madár képes arra, hogy te a száraz tényekből, és a szóképeken keresztül érdekes és emlékezetes előadást kreálhass. Üzeneted célba ér, a vizualizáció valóban támogatni fog.

  • Ez a madár képes arra, hogy ne csak „beszóljon”, de el is magyarázza, hogy mit nem talált jónak és azt is, hogy mitől lesz jobb a prezentációd.

SLIDE-PARROT lett a neve vagy rövidebben SParrot

Egy okos kis kék papagáj, a kalózkapitány válláról, aki segít, ha baj van.

 Nos kapitány, feljössz a fedélzetre és megnézed közelebbről?