Szavazóegér a Powerpointban?

Több egérrel szavazni egy Powerpoint prezentáción keresztül?  Létezik ilyen? Mire használható?

Mouse Mischief egy ingyenes Microsoft szoftver, amely beépülve az Office PowerPoint prezentációjába lehetővé teszi a trénerek/tanárok számára, hogy interaktív bemutatókat készítsenek. A beépülő program egy olyan ingyenes interaktív feladatkészítő modul, amellyel szórakoztatóvá válik a tesztkészítés és feladat kiértékelés is. A tesztkészítő a PowerPoint kiegészítője és segítségével minden diákot/résztvevőt egyszerre vonhatunk be az óra/tréning menetébe…

A rendszer működtetéséhez mindössze egerekre van szükség, mert a program ingyenes. A legolcsóbb távegerek 2000 forint körül vannak, vagyis egy 10 fős csapat esetében 20.000 forintos beruházásról beszélünk és máris van egy szavazó modulunk a ppt prezentációnkba.

Hogyan használható?

Működése nagyon egyszerű: telepítjük az Ms Mouse Mischiefet, kinyitunk egy új, vagy régi prezentációt, ahol egy új eszköztár jelenik meg beépülve a PowerPointba. (ott a végén kell keresni:-)) Ez lehetővé teszi a tanár/tréner számára, hogy interaktív elemeket adjon a prezentációhoz, többválasztós kérdéseket, vagy igen-nem kérdéspárokat. Ezek után, ha kinyitunk egy prezentációt, a tanulók/résztvevők megkülönböztetett ikonú egereikkel válaszolhatnak a kérdésekre, így megkülönböztethetőek a kérdésekre adott válaszok. Miután minden tanuló megadta válaszait megjeleníthető egy grafikon, amely kiértékeli a válaszokat.

Mouse Mischief interaktív feladatkészítő program - ingyenes és látványosMouse Mischief interaktív feladatkészítő program - ingyenes és látványos

A beépülő eszköztárban található fontosabb gombok funkciója a következő:

  • Új dia beszúrása: a New Slide gomb.
  • A Multiple Choice gombra kattintva kiválaszthatjuk a válaszok számát. Ez 2­10 lehetőség lehet.
  • Helyes válasz megjelöléséhez kattintsunk az Assign Answer gombra, és a helyes válasz sorszámára.
  • A vetítés indításához pedig a Play Slide Show gombra bökjünk.

Vetítés

Ha elindítjuk a vevítést elsőként a tanári egeret kell kiválasztani. Húzzuk saját egerünket a téglalapba, és nyomjuk le az Enter gombot. Ezután válasszuk ki, hogy a diákok egyénileg (Individual Mode) vagy csoportokban (Team Mode) dolgoznak. Egyéni módban mindenki kap egy véletlenszerű ábrát, csoportmódban választhatnak, hogy melyik cso­portban szeretnének részt venni. A csoport minden tagjának ugyan­ arra kell válaszolnia.

VIGYÁZAT! A diák között nem lehet a megszokott kattintással haladni.

Használjuk a jobbra­-balra nyílbil­lentyűket, vagy húzzuk egerét a képernyő aljára, ahol megje­lennek a tanári eszközök, ezek használata a következő:

  • A kék nyilakkal léphetünk előre vagy hátra a diák között.
  • A zöld nyilakra kattintva újraindíthatjuk a diát, így törlődnek az addig adott válaszok.
  • A narancssárga stopperórára kattintva megjelenik egy 60 másodperces visszaszámlálás a képernyő jobb felső sarkában. Az idő lejártakor megjelenik a statisztika a válaszok számával. Akik nem válaszoltak időben, azok száma a „nem válaszoltak” sorban látható.

Remélem sikerült kedvet csinálni mindenkinek. A bátor vállalkozók letölthetik a programot innen.

Dr. Z

Ha valaki tényleg kedvet kapott, akkor innen tölthet le, már kész sablonokat.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük