TEDx: újratöltve

Már elérhető a következő TEDx előadói névsora a honlapon: www.tedxdanubia.com. A március 25-ei rendezvény alcíme: A képzelet ereje.

Le a kalappal a szervezők előtt, igazán neves és rendkívül színes csapatot hoztak össze, szóval biztosan nem fogunk unatkozni. (ráadásul az előadók markáns hányada külföldi)

Szinte mindenki neves szakembernek/művésznek/tudósnak számít. Én három embert személyesen is hallottam már előadni, mindannyian 100%-os választások előadóként: Csányi Vilmos és Csermely Péter és Carolyn Steel (őt valójában csak TED videón láttam :-))

Van akikre különösen kíváncsi vagyok (a teljesség igénye nélküli felsorolás következik!):

  • John Froppe: „egy motivációs tréner, aki karok nélkül született, ezért át kellett gondolnia a mindennapi élet minden mozzanatát. Megtanulta, hogy elérni valamit nem az erőforrások vagy a látnoki képességek hiányán múlik. Inkább azon a tudatalatti korláton, hogy egyenesen szembenézzünk egy kihívással”
  • Julian Treasure: „hangokat kutat, és vállalatoknak ad tanácsot, hogy hogyan tudják ezeket az előnyükre fordítani. A „Hangos üzlet” c. könyve egy átfogó bevezetés abba, hogy vállalatok hogyan tudják kihasználni a hangok erejét a brandingtől és marketingtől kezdve a telefonos, webes és fizikai terekig, úgy mint boltok, vendéglők, irodák és recepciók”
  • Nic Marks: „szerint az életminőség mérhető, és igazi boldogságot nem az anyagi javak felhalmozása nyújt, hanem kapcsolatrendszerünk más emberekkel, a nyitottság a világra és a függetlenség megteremtése. A Centre for Well-Being alapítójaként lelkesen hirdeti az egyensúlyt a fenntartható fejlődés és az életminőség között, és hogy ezt megvizsgálja, kialakította a Happy Palnet indexet, azaz emberi jólét és a környezetre gyakorolt hatás globális index.”
  • Szvetelszky Zsuzsanna : „pletykakutató, szociálpszichológus. Szervezetek és települések informális networkjeinek kutatásával, a hálózatban transzformálódva terjedő információk, hiedelmek és történetek dinamikájával és elemzésével foglalkozik. Tudományos és alkalmazott kutatásainak célja egyaránt a rejtett, önszerveződő hierarchiák, folyamatok és célok feltárása, a vallott és a követett értékek összehasonlítása, a „normaszegés normájának” ábrázolása”

Persze ez csak az én toplistám, de már leírni is nagyon izgalmas volt.

Mindenkinek javaslom, hogy nézze meg a teljes listát, mert további érdekességeket is találhat.

Jó nézelődést!

Dr. Z

P.s: Már érdemes most belerakni az Outlookotokba. 🙂

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük