TEDx előadás – állj a piros szőnyegre magabiztosan, adj elő az egyik legizgalmasabb és legkomolyabb konferencián

TEDx-előadás, azaz közel 18 perc az életedből, melyből hosszútávon többet profitálhatsz, mint gondolnád. A piros kerek szőnyegen elhangzott előadásoddal világokat építhetsz fel, inspirálhatod a hallgatóságodat; mert a hatásos beszéd néha tényleg akkorát szólhat, mint egy atombomba.

Segítségemmel a TEDx előadásod nemcsak elkápráztatja majd a közönséget, hanem maradandó, hosszan tartó hatást vált ki bennük. És benned is.

Talán az a piros kerek szőnyeg már téged is úgy vonz, mint két ellentétes pólusú mágnes egymást. De az is lehet, hogy még csupán most ismerkedsz a témával.


Ott a helyed, ha egy megosztásra érdemes gondolatot van. Legyél akár tanár, diák, asztrofizikus vagy vállalkozó. Segítségemmel informatív, akár látványos és szórakoztató előadó lehetsz.

Mert nem csupán az a fontos, hogy mit, hanem az is: hogyan mondasz.

Izgalmasan komoly lehetőség szenvedélyes, 
belső hittel rendelkező előadóknak

Ha van egy gondolatod, amivel másokat inspirálnál, ne tartsd magad vissza! De miért olyan vonzó az a bizonyos piros kör?Mert óriási erejével világokat építhet fel.

Csontig ható érzelembombaként működő − az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett kiálló − TED szellemében megtartott előadások ezek.
Amely 1984-ben még csak egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult útjára, ma azonban már ennek zászlója alatt futó független, elhivatott helyi csapatok és közösségek szervezésében TEDx-rendezvénysorozatokként valósulnak meg világszerte.

 

A piros szőnyegen előadni
…megtiszteltetés

…élmény

…presztízs

…izgalom és kaland is egyben.

A TED szellemében pontosan azt élheted meg, amit egy jó nyilvános beszéd képlete tartalmaz. A szenvedélyt, mely nélkül egyetlen TEDx előadást sem építhetsz fel.

Így lesz fogcsikorgatás helyett
jó érzés egy TEDx-előadásra készülés

Szívesen ráállnál arra a piros szőnyegre, de aztán eszedbe jut, hogy nem kellene-e ehhez valami plusz képesség; hogyan kezdj neki; és lehet-e rá egyáltalán edzeni; milyen témákat válassz?

És inkább fiókba zárod az ötleteidet és vágyaidat.


Nem csodálom: a piros kerek szőnyegre kiállni többet jelent „egy előadásnál”.

Hiszen a gondolatok – megfelelően kommunikálva – képesek megváltoztatni mások világnézetét és befolyásolni a tetteiket. Előadóként itt is a legfontosabb dolgod felépíteni egy gondolatot, az üzeneted. Továbbá olyan kérdéseket vetni fel a hallgatókban, ami utána is elgondolkodtatja a hallottakon.

Mindezt a TED szellemében. 
Talán az államvizsgád sem váltott ki benned ennyi izgalmat. Azonban mielőtt nekiindulnál a kalandnak, szükséged lesz egy idegenvezetőre.

Ez vár rád, ha TEDx – felkészítőre bízod önmagadat

Égető szükséged van olyan felkészülési technikákra és felkészítőre, aki segít eligazodni a témaválasztásodban, hogy megtaláld mitől lesz a benned rejlő üzenet − mely ott lakozik benned egy ideje − valóban gondolatébresztő, szórakoztató, intenzív és inspiráló élmény.

  • Segít abban, hogy témád tálalása ne legyen sótlan, erőtlen és unalmas.

  • Segít a beszédtechnikai hibák kiküszöbölésével követhetővé tenni az előadásodat.


  • Segít abban, hogy miként kontrolláld a hangod remegését, gyengeségét, monotonitását, segít lapátra tenni az Ő-zéseket és a töltelékszavakat a kommunikációdban. 


  • Segít értelmezni a közönségednél a nonverbális jegyeket, ezért képes leszel kezelni a közönség reakcióit.


  • Vele megtanulsz tudatosan hatást gyakorolni a színpadi viselkedésedre. Az üzenetedet megtanulod hatásosan eljuttatni a közönségedhez.


  • Segítségével képes leszel stratégiailag jól felépíteni a mondanivalód és hatásosan kezdeni és lezárni.

Mert az előadásod mondanivalója csak egy dolog. A legfontosabb az, hogy ezt el is tudd juttatni a hallgatóságodhoz.

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy velem a felkészülésen megtanulhatod, hogyan lesz az ötletből egy jó vázlat, … a vázlatból gördülékeny előadás… a gördülékeny előadásból lenyűgözött közönség?

Hogyan hagyd el a jegyzet használatát és hogyan célozd meg az érzelmeket?
 Ebben segítek.

Több évnyi TEDx felkészítői múlttal 
ismerem a piros szőnyeg kihívásait

A legtöbbet foglalkoztatott prezentációs trénerként Magyarországon Tedx felkészítőként is örömmel tevékenykedem, már több mint 100 főnek segítettem eddig sikeres Tedx előadást tartani (TEDxWoman, TEDxNagyerdő).

Legyél te a következő.

Nézd meg a saját TEDx előadásom. Dr. Németh Zoltán: A „szavak ereje” szabadíts ki magad (TEDxNagyerdő) Már meghaladta az 67 000-es nézőszámot.

A piros pöttyön elmondott beszédig vezető út – azaz a felkészülés szakmai élménye –olyan pluszt ad az életedhez, melyből életed végégig profitálni tudsz.

A TEDx beszéded egyik legizgalmasabb és legfontosabb része a felkészítési folyamat lesz.

Mindebből nemcsak az előadás ideje alatt profitálhatsz, de a jövőben is. Akár egy meetingról vagy egy tárgyalásról legyen szó. Magabiztosságot nyerve az életed bármely eseménye során egy hátszelet kaphatsz.

Egy TEDx-előadás presztízst adhat.

A Youtube-ra is felkerült videókkal a szakmai hozzáértésedet is megalapozhatod. Kiváló marketingeszközt kaphatsz, mely növeli a hitelességedet is. Akár az aláírásodba vagy névjegyedre is rárakhatod a TEDx-es videód linkjét.

Néhány büszkeség a hazai pályáról
,
szeretném, ha te lennél a következő

A tanári pálya márpedig menő | Joós Andrea | TEDxDanubia

Joós Andrea szerint tanárnak lenni márpedig menő. Magával ragadó előadásában bemutatja, miként dönthet egy pedagógus arról, hogy a tanterem ajtaját börtönajtónak vagy egy varázsterem ajtajának tekinti-e.

Ahol valóban a jövőt alkothatja meg a jövő szakembereinek inspirálásával.

Bár közhely, hogy válságban az oktatás, mégis amellett érvel, hogy ha a probléma részesei vagyunk, akkor a megoldói is lehetünk.

Nógrádi György: Új világ, új hatalom (TEDxDanubia 2014)

Nógrádi György előadásában a rövid huszadik század vége óta eltelt negyedszázad történéseit elemzi.

Summázva: nincs új a nap alatt, a nagyhatalmak globális stratégiák mentén teszik a dolgukat, a játszma – örök, emberi, – tovább folyik.

Fürjes Juli tanuló az első TEDx-előadó a Retorikai Edzőtábor fiataljai közül.

Kávéfoltjaim | Fürjes Júlia | TEDxLibertyBridgeWomen

Juli megosztotta saját keserű élményeit, tanulságait és a lehetséges kiútról is mesélt.

Az ő történetének célja az volt, hogy a közönségét is fogékonyabbá tegye és cselekvésre késztesse, ha az iskolai bántalmazásnak akár a legenyhébb formájával is találkoznának.

 

Hogyan veheted igénybe a segítségem?

A gondolatok az emberi kultúrát formáló leghatalmasabb erők.

Én a szádban lévő hangszerek Karmestere leszek. Azt szeretném, hogy azon a bizonyos piros kerek szőnyegen egy izzasztó kihívás helyett szíveket hódító hangos sikered lenne.

Csak írj nekem és beszéljünk a TEDx beszédedről, ha te is ezt szeretnéd.