Van új a nap alatt: teremberendezés

Azt hittem, hogy a teremberendezés-ben már nincs új a nap alatt. A múlt héten azonban kellemesen kellett csalódnom.

Egyik ügyfelem éppen évzáró-nyitó prezire készül Prezi-ben. Érdekes projekt, mert egy adatokkal is megspékelt előadást kell áttenni Prezibe úgy, hogy a Prezi erősségeit is ki tudjuk használni. Éppen átbeszéltük a helyszínt, amikor találkoztam egy nagyon eredeti és hatékony megoldással.

Mi a lényege?

Az előadó a terem közepén beszél, 360 fokban körben forogva. A hallgatók így közvetlen körülötte ülnek, és nem 10-15 méteres távolságban. Az előadást négy vászon segíti az előadó körül. Ebből 2 vásznon maga a prezentáció megy, 2 vásznon pedig az előadó látható szemből kamerázva, így az is látja szemből, akinek éppen háttal beszél. Elmondva nagyon tetszik a megoldás.

Mik az előnyei?

A teremberendezésnek köszönhetően az előadó valóban közel kerül a hallgatósághoz, mindenki közelről hallja és látja őt. Az előadás sokkal inkább szólhat a hallgatóságnak. Van akit elbűvöl a technika is, hiszen a videóváltások is érdekessé teszik a prezit. Mivel a hallgatók szemből is látják egymást, így kevesebb lehetőség van a hátsó sorokban aludni.

Melyek a veszélyei?

Ennek a teremberendezési módnak van egy veszélyforrása. Kell hozzá előadói rutin, hiszen folyamatosan és megfelelő sebességgel kell körbeforogni a teremben. Nincs az előadó előtt laptop vagy kontroll monitor, így felkészültebbnek kell lennie. Sok múlik a kamerások ügyességén, hiszen profin kell váltani a képet, hogy mindig szemből mutassák az előadót. És talán utolsóként szokatlan lehet a hallgatóknak a prezentáló-videó-prezentáció hármas.

Remélem meg tudom majd nézni élőben is.:-)

dr. Z.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük