Hétköznapi fogások VII.: FREEZE

A projektorok részét képezik az életünknek, de csak mint szürke eminenciások. Akkor vesszük őket észre, amikor gond van velük. Ennek következtében nem is tudjuk kihasználni minden előnyüket. Pedig van egy olyan fogás, amit én napi szinten használok a projektorok kapcsán.

FREEZE?

A legtöbb projektor-távirányítóján szerepel egy FREEZE feliratú gomb. Ez a legfőbb oka, hogy minden esetben kérem a távirányítót is a projektorhoz.

A gombot megnyomva lefagyaszthatjuk a képernyőt. Ekkor a legutolsó kép marad ott addig, amíg nem nyomjuk meg újra a gombot. Olyan mintha lefényképezné a képernyőt.

Mire tudom használni?

  1. Tréningek előtt elindítom a prezit (első oldal), után lefagyasztom a képernyőt. A megérkezett résztvevők folyamatosan látják a nyitó oldalt, és addig én még tudok változtatni és keresni a laptopomon, vagy átfutni a mailjeimet :-).
  2. Ha valamit hirtelen meg kell keresnem az előadás alatt, akkor nem kell mindenkinek végignézni a laptop hátteremet, a könyvtáraimat. Ezzel nem csak kellemetlen helyzeteket előzhetünk meg, de elegánsabb is lesz a helyzet kezelése.
  3. Üzleti prezentációk: Tegnap is egy érdekes helyzetben voltunk. Kolléganőm előadott az én laptopomról. Nekem pedig a saját prezimet kellett előkészíteni/bekészíteni. Amikor tudtam, hogy hosszabban beszél egy-egy oldalról, akkor lefagyasztottam a képernyőt és addig előkészítettem az enyémet.

Próbáljátok ki. Elegánsabbá és profibbá teszi egyes helyzetek kezelését.

Zoli

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

0 válasz

  1. én ezt kiterjesztett képernyővel szoktam megoldani, és akkor nem kell a távirányítóval barbárlnom, meg a saját felbontásomat sem kell a projektorhoz igazítani, csak a kiterjesztett képernyőét.
    én dolgozom a saját képernyőmön, amit pedig meg szeretnék osztani a figyelőkkel azt áthúzom a másodlagos képernyőre.

    1. Szia!

      Ez is egy jó megoldás, de ehhez már haladóbb usernek kell lenned:-) (a módszert csak nagyon kevesen ismerik!)
      A fenti megoldást laikusok könnyebben használják.

      z.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük