A meztelen előadó??

Megjelent Garr Reynolds harmadikként írt könyve MAGYAR nyelven „A meztelen előadó” címmel (korábbi két műve: Presentation ZEN és Presentation ZEN Design).

A mű címében is bennfoglalt alapgondolat nagyon jó, olyan prezentációs helyzetekre sarkallja az olvasót, ahol nincsenek vizualizációs eszközök, csak mi magunk. Ez a prezentációs szakma csúcsa, de ez egyben nehézségi fokot is jelent.

A meztelen, tárgyi kellékek nélküli prezentálás definíciója, hogy közönségünket az üzenet lényegével érjük el, lehántunk róla mindent, ami szükségtelen. Fő eszközök: egyszerűség, világosság, őszinteség, természetesség és szenvedélyesség.

A meztelen előadó-ban olyan hasznos ötleteket, tanácsokat kaphatunk, amelyek segítségével szoros kapcsolatot alakíthatunk ki hallgatóságunkkal, és kivételesen sikeres prezentációt tarthatunk. A prezentációról szóló könyvek közül jó néhány olyan elcsépelt témákat taglal, mint a szemkontaktus vagy a gesztusok.

Garr könyve ennél sokkal mélyebbre hatol, a „szokásos” zen-megközelítést helyezi a középpontba, amelyek hatásos módszerekkel szolgálnak ahhoz, hogy hiteles kapcsolatot teremthessünk hallgatóságunkkal.

A meztelen előadó kötelező olvasmány mindenki számára, akinek prezentációkat kell tartania.

Dr. Z

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük