TEDxPécs: Kérdezz-Felelek

A legkisebb testvér a TEDx családban a pécsi konferencia. Idén januárban szervezték az első rendezvényt nagy sikerrel. A szervezői csapattal beszélgettem.

Hogy állt össze a csapat? Egyvalakitől pattant ki az ötlet vagy csoportos volt? Vagyis mi a sztoritok?

Balogh Virgínia és jómagam, Nagy Gábor 2017 tavaszán beszélgettünk egy tanulmányi verseny kapcsán és kiderült, hogy alapképzésen Ő is és én is gondolkoztunk TEDx szervezésen. Itt elindult a gondolat menet, ami hétről hétre egyre erősebb lett. Szeptemberre már annyira benne voltunk, hogy már a hivatalos licenszet is megkaptuk. Ekkor még ketten voltunk, de október vége felé már felduzzadt a csapat és elkezdődött a TEDx Pécs rendezvényének szervezése. 

Kikből áll a csapat és mi a munkamegosztás? (azt megtudjátok mondani a licensz gazdának hány óra volt a szervezés?)

Gina intézte a gazdasági részét pénzügyes lévén én pedig a szervezés operatív részével foglalkoztam, de igazából mind a ketten mindent csináltunk, amit kellett. Bóbics Bea a Facebook aktivitását intézte, Czigler Enikő a szponzorációért, míg Horváth Viktória az önkéntesekért volt felelős. Az egész szervezés körülbelül fél évet vett igénybe, de az utolsó 2 hónap nagyon intenzív volt, ebben az időszakban minden nap foglalkoztunk a konferencia ügyeivel.

Mi volt a legnehezebb a szervezésben?

Minden egyes lépés új volt számunkra, igaz hogy külön-külön már szerveztünk kisebb rendezvényeket, de ez teljesen új élmény volt. A TED, mint itt Pécsen is kiderült – az érdeklődök számából – nagyon erős branddel rendelkezik, aminek meg kell felelni.

Hogyan találtatok meg az előadókat?

Az előadók felkeresése ismerősök ismerőse által történt. Minden nap új jelölt került a célkeresztbe, majd meghallgatásuk után válogattuk be őket az előadói gárdába.

Mivel voltatok leginkább elégedettek az első konfi kapcsán?

Leginkább arra, hogy megcsináltuk, pedig számtalanszor dönthettünk volna úgy, hogy inkább csak a tanulmányainkra és a teljesítendő vizsgáinkra fókuszálunk. Nem volt egyszerű feladat, de megoldottuk az elénk gördülő akadályokat és mára ezeket hasznos tapasztalatokként raktároztuk el.

Min változtatnátok?

Ma már határozott időterv alapján mennék, mert volt úgy a vége felé, hogy sok dolog egy időben kért teljesítést. Igaz, akkor még nem tudtuk a folyamatokat…

Mi a hosszú távú tervetek?

(Első lépésként szeretnénk meginni Veled egy kávét 😀 )
Szeretnénk folytatni és már gondolatban a forgatókönyvet írjuk. A nagy érdeklődésre való tekintettel szeretnénk a rendezvény létszámát bővíteni és a most megszerzett tudással fejleszteni az esemény színvonalát, hogy még minőségibb TED élményt nyújthassunk az érdeklődőknek.

Mikortól lesznek a videók elérhetők? és hol?

A videók szerkesztés alatt vannak, amint készen lesznek már küldjük is a TED-nek. Ezek után már az anya cégen múlik mikor is lesznek láthatóak a TED hivatalos Youtube csatornáján.

DrPrezi

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük