Dr. Németh Zoltán vagyok, ennek honlapnak az alázatos “szolgálója”.

zoli8

A prezentációk készítése, oktatása, tartása a szenvedélyem és vágyaim szerint ez a honlap ezt hivatott segíteni mások számára. Számomra egyértelmű, hogy ez a készség az egyik kulcsa az üzleti sikernek, mégsem foglalkozunk vele eleget. Munkám során gyakran tapasztalom, hogy sokat szenvedünk a gyenge, unalmas, hosszú, érthetetlen (és még hosszan lehetne sorolni..) prezentációktól, de tenni nehéz ellene, hiszen Mi magunk sem tanultuk, hogyan kell ezt jól csinálni. Ezt a helyzetet még tovább bonyolítja,hogy itthon nincs kultúrája a visszajelzésnek, ami lehetőséget adna a fejlődésre.

Ezen szeretnék változtatni ezzel az oldallal, hogy legyen honnan tanulni és adjunk visszajelzéseket az így megszerzett ismeretekre alapozva.

A honlap létrehozását egy láthatatlan belső erő inspirálta, én úgy hívom “SZENVEDÉLY”. Szeretném a tudásomat, tapasztalataimat és a frissen olvasott információkat megosztani másokkal. A téma az igazi szenvedélyem. Ha ide írhatok, akkor az feltölt energiával, egyszerűen szeretem.

Remélem, aki rátalál erre a honlapra sokat marad itt, mert értékes, hasznos és érdekes olvasnivalóra lel.

Magamról…….

Szerencsés embernek mondhatom magam, mert a munkám és a szenvedélyem metszete jelentős területet ölel fel.

Egy szervezetfejlesztéssel foglalkozó cég az Enetha Learning Kft. (www.enetha.com) tudásmenedzsment igazgatója vagyok (Korábban a Develor Tanácsadó hazai és nemzetközi szakmai igazgatója voltam). Ennek megfelelően a mai napig is rendszeresen foglalkozom mások fejlesztésével, képzésével, a tudás áramoltatásának mindennapi problémáival. Prezentációs oktatói/tréneri tapasztalatom több, mint 13 évre és 800 tréningnapra vezethető vissza.

Három éve felkészítője vagyok a TEDxWoman előadóinak és 2014-ben előadója TEDxNagyerdő-nek is. (és még a párom is egy TEDx rendezvény előadójaként kértem meg)

2013 áprilisában alapító elnöke voltam a PestBeszéd Retorika Klubnak, ami az első magyar nyelvű Toastmaster klub. (a tagok kizárólag élőbeszédet, retorikát tanulnak élvezetes keretek között). Ma már Veszprém, Debrecen, Szeged is otthona egy-egy ilyen rendezvénynek.

2014-ban alapító tulajdonosa két prezentációs start-upnak (BrainNect, SlideParrot), melyek célja az unalmas Powerpoint prezentációk örökös száműzése, és az elképesztően gyors kommunikációs önfejlesztés megteremtése.

Tapasztalataim szerint kommunikálni mindenki tud, de beszélni (érdekesen, hatásosan, emlékezetesen) csak kevesen. Pedig a jó beszéd legnagyobb ajándéka az önbizalom, megéri hát megtanulni, bármilyen életkorban v. élethelyzetben is vagyunk.

Hiszek abban, hogy nem létezik személyes márka, erős és tudatos kommunikációs készsége nélkül.

.
dr. Németh Zoltán
mail: drprezi@drprezi.com
(ha még mélyebben érdekel a téma, akkor írj, mert vannak olyan anyagok, amiket csak privátban tudok megosztani! (pl. prezentációs könyvek pdf-ben :-))