Vizualizált „cél”-termelés

A minap egy nagyon egyedi tehetség menedzsment programot tartottam a kolléganőmmel, valamely hazai multinál. Jó volt dolgozni a csapattal, mert szinte mindenki belső motivációs emberke volt. Emellett volt még egy óriási meglepetése számunkra a programnak. Valahol a program közepe táján kiderült, hogy a legtöbb résztvevőnek nincsenek megfogalmazott hosszú távú céljai. Ez engem is elgondolkoztatott.

Aztán beugrott, hogy a prezentációk készítésénél is gyakran tapasztalom, hogy nincs előre megfogalmazva:

  • Mi az előadás célja?
  • Ez milyen al-célokra bontható?
  • Hogyan fogjuk elérni ezeket a célokat?

Helyettük csak úgy elkezdjük legyártani a Powerpoint diákat, szépen egymás után…

Aztán belebotlottam a Goalscape (http://www.goalscape.com/) nevű egyszerű kis alkalmazásra, ami mind a két problémának a kezelésére alkalmas, sőt kifejezetten jó minden olyan üzleti helyzetben ahol célokat kell meghatározni, legyen szó projektmenedzsmentről vagy stratégiai tervezésről.

A program egyszerűen – és éppen ezért nagyon tisztán – segít vizualizálni a célokat. Éppen ez a vizualizációs keret teszi lehetővé, hogy fókuszáltak maradjunk és ne merüljünk el a fölösleges részletekben.

Lehetőség van 14 napos kipróbálásra, de a megvásárlás sem elérhetetlen a maga 89 eurós árával (sőt itt most 70 usd) . Én belevágtam a 2 hetes próbálgatásba és mondhatom nem jártam meg. Javaslom mindenkinek.

Mire használjuk előadóként?

Gyakori probléma itthon, hogy nem történik valódi előkészítés a prezentációk esetében. Ezt a helyzetet kiválóan kezeli a program. Nem használható a Powerpoint helyett, de nagyon harmonikusan kiegészíti azt. Mielőtt elkezdjük a ppt-s diák szerkesztését üljünk le 15 percre a Goalscape elé és dobáljuk bele a cél/üzenet-keretet. Tényleg nagyon adja magát a program használata. A honlapon pedig több bemutató videót is találhattok.

Ha valaki letölti a próbaverziót, akkor itt talál hozzá pl. egy Projekt template.t.

jó munkát!

Dr. Z


Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük