Designer utitárs: Canva

logo-canvaPowerpoint, Prezi, Keynote.

Közös tulajdonságuk, hogy alapvetően abban segítenek a felhasználónak, hogy vizuális formába öntse a fejében kavargó gondolatokat. Sajnos ez a legnagyobb csapda is bennük. Ahhoz, hogy ezeket jól használjuk ismernünk kell a legfontosabb vizuális szabályokat, ráadásul használnunk is kell ezeket.

Többen felfedezték már ezt a hiányt, ami abból is jól látszik, hogy egyre-másra jelennek meg az olyan – főként web alapú – alkalmazások, melyek a laikus felhasználónak segítenek a profi vizuális élmény kialakításában. A korábbiakban már jópárról én is írtam. (Haikku Deck, Visualbee).

Nemrég a Microsoft is beszállt a versenybe a Sway nevű alkalmazásával, amit sokan a Prezi konkurenciájának kiálltanak ki. (véleményem szerint ez csupán a multimédia könnyed alkalmazása terén értelmezhető és nem a Prezi igazi erősségeinek szintjén)

A Canva ennél kicsit tovább ment, több vonalon is.

canva21. Nem csak a prezentációs igényeket akarja kielégíteni, hanem a laikus felhasználó körül felmerülő design igényeket, amikkel nap mint nap találkozunk egy mail-fejléc, egy Facebook-cover vagy post vagy egy gyors plakát formájában. Ilyenkor nem hívhatunk azonnal grafikust. Nincs erre idő és sokszor nem is éri meg. A Canva ilyenkor segít. Pillanatok alatt összedobhatunk valamit, amit pdf-ben, png-ben menthetük és ha úgy akarjuk akkor mehet egyből a social média platformokra is.
2. A másik nagy előnye, hogy az ígéret szerint több mint egymillió stock foto, grafikai elemek és betűtípusok hozzáférhető rajtuk keresztül. Ezek után nem kell gagyi google képek között bóklászni órákat vagy azon gondolkozni egy-egy jobb stock-fotót hogyan lehet lenyúlni.

3. De amiért igazán beleszerettem az a blogjuk, ami valójában egy online designer iskola. Tanulhatunk a fontok alkalmazásának trükkjeiről, a címek, a színek és a képek helyes használatáról és még hosszasan sorolhatnám. Az oktató prezentációk a saját programjukban nézhetők meg és videós részekkel is ügyesen megtámogatottak.

A program teljesen ingyenesen hozzáférhető.

A cég 2013-ban kapott egy nagyobb tőkeinjekciót. A CEO legutóbbi nyilatkozata szerint: “Over the past 15 months, Canva’s one million users have created more than seven million designs, 460,000 designs were created last week alone. „

Nosza, rajta! Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni és sok időt takarítotok meg.

drPrezi

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük