Cliff Atkinson: Ne vetíts vázlatot

Gondolkoztál már azon, hogy mi marad meg a közönségben egy-egy Powerpoint prezentáció után?

Ha sok szöveget, hosszú vázlatot vetítettél, bizonyára nem sokra. Prezentációd sokkal hatékonyabb lesz, ha egyszerű stílust választ. Ha mindenki ugyanolyan sima, fényezett és tökéletes stílust alkalmazna, minden prezentáció egyformán nézne ki. Ha szemben az átlaggal, valami egyszerűt választasz, kitörhetsz a PowerPoint vizuális unalmából, és emlékezetessé teheted szereplésedet. Ez a könyv a Ne vetíts vázlatot! módszert mutatja be, amellyel könnyen és gyorsan készíthetsz – és adhatsz elő – olyan prezentációkat, amelyek minden szava megmarad a hallgatóságban.

Engedd szabadjára a bemutató mögötti történetet – és felejtsd el az unalmas felsorolásokat! Cliff Atkinson, a kommunikációs szakértő lépésről lépésre vezeti végig az Olvasót három lépésből álló új módszerén, amelynek alkalmazásával a bemutatókkal nagyobb hatást lehet elérni. A klasszikus elbeszélési technikák és a vizuális közlések együttes alkalmazásával gazdag és figyelemfelkeltő bemutatók készülhetnek. Ha a legfontosabb dolgokat másképp írjuk fel és adjuk elő, így az ötletek gyorsan életre kelnek.

Összpontosítás: Hogyan lehet a legjobb ötleteket kiszűrni, és egyszerű, hatásos kísérőszöveggel előadni? Magyarázat: A diavetítéssel illusztrált ötletek a mondanivaló és a vizuális elemek megfelelő keverékét hozzák létre.

Figyelemfelkeltés: A diák szövegének felolvasása helyett érdemes kapcsolatot teremteni a közönséggel – és még hatásosabb bemutatót tartani.

dr. Z

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük