The naked presenter

Örülök, hogy írhatok pár gondolatot Garr Reynolds 3. könyvéről, ami tavaly november végén jelent meg. A címe: The naked presenter.

Garr újfent nem okozott csalódást és hozta előző két könyve (Presentation ZEN és Presentation ZEN Design) színvonalát. A mű analógiája továbbra is a zen filozófiáját követi, de a fókuszpontot áthelyezte a szerző az előadásmódra a korábbi szerkesztés és vizualizáció helyett.

A könyv hivatalos leírásának nyersfordítása:

Amikor megtanulunk „meztelenül” előadni, megragadjuk a közönséget azáltal, hogy valóban közöljük az üzenet lényegét miközben megszabadulunk mindentől, ami fölösleges, és megmutatjuk  az elképzeléseinket az egyszerűségről, tisztaságról, becsületességről, integritásról, és szenvedélyről.

Ha diákat használunk különösen fontos, hogy azok sose „lopják el a show-t”, vagy nőjenek a klasszikus támogató szerepük fölé. Az ötletek egy prezentáció mögött nem mindig újak, vagy egetrengetőek,  de ha a megközelítésben vagy a tartalomban van frissesség, az már elég lehet a tartósabb hatásokhoz.

Ebben a könyvben fel fogják fedezni,  hogyan lehet odaérni az üzenet magjához és lehet olyan előadásokat bemutatni, amik valóban természetesek és emlékezetesek. Attól függetlenül, hogy éppen csak tervezési fázisban vannak vagy egy közvetlen beszélgetés előtt, a könyvben fognak találni olyan bölcsességet, ami segít a mélyebb, tartósabb és emlékezetesebb kapcsolat kialakítására a közönséggel.

Javaslom mindenkinek megvételre a könyvet, az amazom.com-on most 15 dollárba kerül 🙂

dr. Z

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük