TEDx kincsek I. – Jinsop Lee

Ennek az új sorozatnak a célja, hogy felhívja a figyelmet a legjobb – sok esetben nem a legismertebb – TED/TEDx videókra. A videók előtt röviden azt is leírom, szerintem milyen szemmel nézzétek, mi a legerősebb eszköze az előadónak.

Téma

Első előadónk arról beszél, hogy nem csak a jó design tesz valamilyen terméket nagyszerűvé, de a többi érzékszervünk is számít. Nézzük a világot mind az 5 érzékszerven keresztül.  Vajon milyen a „hallás” alapú értékelése az instant tésztának a 10-es skálán? Hogy áll ezzel a dohányzás?

A videó hivatalos előszövege: „Good design looks great, yes — but why shouldn’t it also feel great, smell great and sound great? Designer Jinsop Lee (a TED Talent Search winner) shares his theory of 5-sense design, with a handy graph and a few examples. His hope: to inspire you to notice great multisensory experiences.”

Miben erős a beszéd?

  1. Hatásos kezdés: Egy kérdéssel, ráadásul egy megdöbbentő kérdéssel indít, ami még humoros is. Ezt egyből folytatja egy személyes történettel. Mintaértékű!
  2. Humor: Figyeljétek meg milyen humor-eszközöket használ!
  3. Vizulizáció: Egyszerű, de nagyon átlátható ábrák.
  4. Ígéret: Olyan témában ígér megoldást, ami mindenkit érdekel: SEX
  5. Eredeti ötlet: Nem lelőve a poént, de figyeljétek milyen formában veszi elő az elemzés eszközeit az érzékszerveinken keresztül!
  6. Zárás: Keretbe foglal, bizonyít, kelléket használ és megmozgat egyben.

DrPrezi

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Gyakorlatias, azonnal használható prezentációs tippek az e-mail-fiókodba. Kéred?

Blog feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük